Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2015-05-22

A A A POLEĆ DRUKUJ

Samsung i Atelier Smaku zapraszają na pokaz bezglutenowej kuchni wegańskiej

150x110

Polska, Warszawa – 22 maja 2015 – Jak szybko przygotować smaczny i pełnowartościowy posiłek bezglutenowy? Jaki jest sekret doskonałych deserów bez chemii i glutenu? Podczas targów GLUTEN FREE EXPO, autorzy Atelier Smaku - Jola Słoma & Mirek Trymbulak podzielą się unikalnymi przepisami na dania bezglutenowe i zdradzą sekrety swojej doskonałej kuchni.

Bezglutenowa kuchnia wegańska nie jest ani trudna, ani czasochłonna – trzeba tylko znać podstawowe przepisy, które można modyfikować, tak jak podpowiedzą nam wyobraźnia i kubki smakowe – mówią Jola Słoma & Mirek Trymbulak, autorzy ATELIER SMAKU. Podczas targów GLUTEN FREE EXPO, wszystkie zainteresowane tematyką osoby będą mogły uczestniczyć w pokazie bezglutenowej kuchni wegańskiej Atelier Smaku. Pokaz odbędzie się 22 maja między 17.00, a 18.00. Podczas spotkania, uczestnicy będą mogli poznać tajniki kuchni roślinnej, a także zainspirować się wieloma przepisami na oryginalne dania i desery.

Partnerem pokazu jest firma Samsung, która udostępniła innowacyjny sprzęt AGD, m. in. piekarniki Dual Cook z intuicyjną obsługą – idealne dla kuchennych pasjonatów, którzy często przygotowują duże, rodzinne obiady. W urządzeniach tych można piec w tym samym czasie dwa różne dania w różnych trybach i temperaturach, np. obiad i deser. Z pomocą piekarników Samsung Dual Cook zostaną też przygotowane bezglutenowe przekąski dostępne na stoisku Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

W trakcie dwóch dni targów GLUTEN FREE EXPO Jola Słoma & Mirek Trymbulak wraz z Samsung zapraszają także na stoisko, gdzie będzie można bliżej poznać autorską kuchnię tej pary. Wszystkie zainteresowane osoby, którym nie uda się odwiedzić targi, mogą wziąć udział w warsztatach kulinarnych „Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej”. Odbędą się one już 25 maja o 18.00 w warszawskim domu handlowym Mysia 3.

Więcej informacji na temat warsztatów znajduje się na stronie www.ateliersmaku.pl.

 

 

 

 

 


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS