Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2017-02-14

A A A POLEĆ DRUKUJ

„Przez żołądek do serca” - czyli idealna, walentynkowa kolacja z marką WINIARY

150x110

Już dziś - 14 lutego obchodzimy najbardziej romantyczne święto w roku – Walentynki. To doskonała okazja do spędzenia czasu ze swoja drugą połówką. Gdzie? Oczywiście na romantycznej kolacji, najlepiej w domowym zaciszu! Smakowite dania przygotowywane wspólnie wprawią nas w dobry nastrój i pobudzą zmysły. Jak zatem powinna wyglądać idealna, walentynkowa kolacja? Sprawdźcie przepisy oraz porady marki WINIARY.

WINIARY POMYSŁ NA... Soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach - to propozycja na niebanalny
i smaczny obiad. Soczysty kurczak w połączeniu z ulubionymi dodatkami i warzywami będzie wartościowym posiłkiem dla całej rodziny.

Budyń o smaku śmietankowym WINIARY – idealny pomysł na deser – zarówno sam w sobie, jak
i w towarzystwie ulubionych owoców. Jego intensywny smak i kremowa konsystencja sprawiają, że smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Sugerowana cena detaliczna produktu:

WINIARY POMYSŁ NA... Soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach – ok. 2,39 zł

Budyń o smaku śmietankowym WINIARY – ok. 1,10 zł

Romantyczna kolacja to idealny pomysł na spędzenie Dnia Zakochanych. W Walentynki zamiast do restauracji warto zaprosić ukochaną osobę do kuchni i przygotować wspólnie coś naprawdę pysznego. Tego dnia nie bójmy się eksperymentować i zaskakiwać siebie nawzajem kulinarnymi umiejętnościami. W końcu nic tak nie zbliża, jak wspólne gotowanie! Jak wynika z badania konsumenckiego przeprowadzonego na zlecenie marki WINIARY, przygotowywanie posiłku razem sprawia nam radość (57%), gotując we dwoje odczuwamy także zadowolenie (64%) i ekscytację (12%)*. Jakie więc dania przygotować razem w ten wyjątkowy wieczór? Skorzystaj z pomysłów marki WINIARY i przekonaj się, ile prawdy jest w powiedzeniu „Przez żołądek do serca”.

W walentynkowy wieczór do naszego menu warto włączyć sprawdzone afrodyzjaki, takie jak na przykład rozmaryn. Właściwości tego zioła jako pierwsi docenili mieszkańcy obszarów śródziemnomorskich. Rozmaryn był uznawany wówczas za symbol miłości i wierności. Proponujemy wykorzystać go w kuchni i wspólnie przygotować kurczaka w polewie miodowej z pomarańczami i marchewką oraz WINIARY POMYSŁ NA… soczystego kurczaka w rozmarynie i ziołach. Oprócz tego produktu będziemy potrzebować jeszcze 700 g udźca z kurczaka bez kości, dwóch marchewek, łyżeczki miodu i jednej pomarańczy. Umytego kurczaka osuszamy i smarujemy miodem. Następnie oczyszczoną marchewkę kroimy w ukośne plastry, a pomarańczę sparzamy wrzątkiem i kroimy na cząstki. Do woreczka z górnej części opakowania WINIARY POMYSŁ NA… wkładamy mięso, marchew i pomarańczę oraz zawartość dolnej części opakowania i dokładnie mieszamy. Zapinamy zapinką, przekładamy do naczynia do zapiekania,
a piekarnik nagrzewamy do temperatury 200°C. Wkładamy naczynie z potrawą i pieczemy przez 60 minut. Gotowego i aromatycznego kurczaka możemy podać z ryżem lub innym ulubionym dodatkiem. Smacznego!

Deser to bardzo ważny element walentynkowej kolacji! Na wspólnym stole tego wieczoru może pojawić się w formie słodkiej pokusy, czyli kruchych babeczek z kremem budyniowym. Chrupkie ciasto, śmietankowy krem oraz owoce (świeże lub z konfitur) tworzą idealną kompozycję smaków. Do przygotowania tego kuszącego deseru będziemy potrzebować: opakowania Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, 1,5 szklanki mleka, sześciu żółtek, 300 g mąki pszennej, 150 g masła, 2 łyżek cukru pudru, odrobiny tłuszczu do smarowania naczynia oraz ulubionych owoców do dekoracji. Mąkę, masło, cukier i 2 żółtka łączymy, zagniatamy ciasto i odstawiamy go na chwilę do lodówki. Foremki do babeczek smarujemy tłuszczem oraz wylepiamy je schłodzonym ciastem. Tak przygotowane babeczki pieczemy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Następnie zagotowujemy szklankę mleka, a w pozostałej ilości rozprowadzamy Budyń
o smaku śmietankowym WINIARY
oraz 4 żółtka i dodajemy go do wrzącego mleka, całość zagotowujemy. Wyciągnięte z piekarnika babeczki napełniamy budyniową masą
i dekorujemy ulubionymi owocami. Taki deser z pewnością skradnie serce (nie tylko Twoje)!

Po więcej inspiracji na pomysłowe walentynkowe dania zapraszamy na www.winiary.pl.

*Badanie konsumenckie „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, przeprowadzone przez firmę Millward Brown na zlecenie marki WINIARY, 2014.


dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS