Centrum Prasowe Wirtualnemedia.pl

Tekst, który zaraz przeczytasz jest informacją prasową.

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za jego treść.

2016-12-12

A A A POLEĆ DRUKUJ

Czarna porzeczka Hortex nie tylko na Święta

Czarne porzeczki doskonale smakują się przez cały rok. Teraz Hortex wprowadził je w postaci mrożonej, więc możemy cieszyć się nimi nie tylko latem. Wyborny smak przygotowanych z nich konfitur doskonale złamie słodycz każdego deseru oraz bardzo dobrze skomponuje się z mięsem. Będą niezastąpione w przygotowaniu świątecznych potraw.

Pachnące czarne porzeczki tuż po zbiorach umyto i poddano procesowi mrożenia. Dzięki wykorzystaniu najnowszej technologii głębokiego, szokowego (bardzo szybkiego) zamrożenia, Czarne porzeczki Hortex zachowują smak i walory zbliżone do świeżych owoców. Doskonale smakują przez cały rok. Idealnie nadają się koktajli, ciast, konfitur, soków i nalewek.

Dostępne są w opakowaniu 450 g w cenie – 4,99 pln

Tort makowy

Składniki

Ciasto

  • 7 jajek
  • 250 g cukru
  • 230 g mąki pszennej
  • 20 g maku 
  • 100 ml wody

Krem

  • 200 g śmietany kremówki 36 %
  • 50 g (pół tabliczki) czekolady
  • 10 g masło kakaowe

Konfitura

  • 100 g Czarnej porzeczki Hortex
  • 50 g cukru
  • szczypta kardamonu
  • 1 łyżeczka żelatyny

Przepis

Jajka ubij z cukrem (150 g) na puszystą masę. Po ubiciu do masy powoli dosyp mąkę i delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do tortownicy o wymiarze 16 cm. Piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Przygotuj konfiturę – łyżeczkę żelatyny namocz w 4 łyżeczkach zimnej wody. Porzeczkę wymieszaj z cukrem i szczyptą kardamonu, gotuj ok 20 minut, wymieszaj z namoczoną żelatyną. W oddzielnym garnuszku rozpuść czekoladę. Odstaw do wystygnięcia. Ubij śmietanę i podziel na pół. Połowę śmietany wymieszaj z ostudzoną czekoladą. Pozostały cukier (100 g) rozpuść w wodzie (100 ml).

Wystudzony biszkopt przekrój na trzy równe części. Każdą z nich nasącz wodą z cukrem. Następnie jedną warstwę przełóż konfiturą z porzeczki i bitą śmietaną, a drugą bitą śmietaną z czekoladą. Wygładź brzegi i wierzch tortu, wstaw na 30 minut do zamrażalki. Następnie wykończ masłem kakaowym. Smacznego!

dostarczył infoWire.pl




Tylko na WirtualneMedia.pl

Zaloguj się

Logowanie

Nie masz konta?                Zarejestruj się!

Nie pamiętasz hasła?       Odzyskaj hasło!

Galeria

PR NEWS